4 ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ COACHING KAI ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

4 ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ COACHING KAI ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Life Coach

Life Coaches vs θεραπευτές

Εάν επιθυμείτε να αλλάξετε τη ζωή σας προς το καλύτερο, η συνομιλία με κάποιον έξω από τη ζωή σας μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμη. Το Life Coaching και η ψυχοθεραπεία και είναι δύο υπηρεσίες που έχουν βοηθήσει αμέτρητους ανθρώπους να ζήσουν καλύτερα την ζωή τους, αλλά συχνά συγχέονται, καθώς υπάρχει μεγάλη ομοιότητα μεταξύ τους.Συχνά, οι life coaches και οι θεραπευτές συνεργάζονται με πελάτες με παρόμοια θέματα, αλλά η προσέγγισή τους δεν είναι η ίδια. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας ή του life coaching, οι πελάτες ελπίζουν να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ακολουθούν 4 σημαντικές διαφορές μεταξύ Life Coaching και ψυχοθεραπείας για να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε ποία είναι η καταλληλότερη μέθοδος στο ταξίδι σας.

Οι ψυχοθεραπευτές θεραπεύουν ψυχικές ασθένειες ενώ οι Life Coaches όχι.

Μια από τις σημαντικότερες διαφορές μεταξύ ψυχοθεραπευτών και Life Coches είναι ότι οι ψυχοθεραπευτές εκπαιδεύονται για να βοηθούν άτομα που αντιμετωπίζουν ψυχικές ασθένειες ενώ οι life coaches οχι.Παρόλο που υπάρχει πολύ στίγμα γύρω από την ψυχική ασθένεια, τα προβλήματα ψυχικής υγείας είναι πιο κοινά από ποτέ, επηρεάζοντας όλο και περισσότερους ανθρώπους κάποια στιγμή στη διάρκεια της ζωής τους.Εάν αναζητάτε βοήθεια για ένα κοινό πρόβλημα ψυχικής υγείας όπως κατάθλιψη, άγχος ή διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD), η ψυχοθεραπεία είναι ο κατάλληλος τρόπος

Οι life coaches συχνά στοχεύουν συγκεκριμένα ζητήματα, όπως απώλεια βάρους ή οικονομική διαχείριση. Συνήθως μπορούν να σας βοηθήσουν να μάθετε δεξιότητες για να αντιμετωπίσετε αυτά τα ζητήματα εδώ και τώρα.

Παρελθόν vs Μέλλον

Σε γενικές γραμμές, το Life Coaching εστιάζει περισσότερο στο να σας βοηθήσει να πετύχετε τους μελλοντικούς σας στόχους, ενώ η ψυχοθεραπεία επικεντρώνεται περισσότερο στο παρελθόν. Η ψυχοθεραπεία εστιάζει περισσότερο στην επούλωση τραυμάτων στο παρελθόν, ενώ το Life Coaching εστιάζει περισσότερο στο να σας οδηγήσει εκεί που θέλετε να είστε στο μέλλον

Υπηρεσίες

Το Life Coaching πραγματοποιείται συχνά μέσω τηλεφώνου ή μέσω Διαδικτύου. Η ψυχοθεραπεία προσφέρεται πιο παραδοσιακά πρόσωπο με πρόσωπο σε ένα γραφείο, Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντα απόλυτο και εξαρτάται κάθε φορά από τον επαγγελματία και την συμφωνία που κάνουν με τον πελάτη. Ορισμένοι Life Coaches επιλέγουν να συναντηθούν με πελάτες σε δημόσιους χώρους, κάτι που είναι πιο σπάνιο για τους ψυχοθεραπευτές.

Χρόνος με τον πελάτη

Ένα από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά του Life Coaching είναι ότι βοηθάμε τους ανθρώπους να σχεδιάσουν τη ζωή τους και να αναλάβουν δράση για να εκπληρώσουν αυτό το σχέδιο .Με το life coaching, έχουμε προκαθορισμένους ή επιθυμητούς στόχους για τους οποίους ορίσουμε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο υλοποίησης.

Ένας θεραπευτής θα συνεργαστεί με έναν ασθενή για να εξερευνήσει τις υποσυνείδητες σκέψεις που οδηγούν συγκεκριμένες συμπεριφορές. Ο στόχος της θεραπείας είναι να αλλάξει τα πρότυπα συμπεριφοράς του ασθενούς.Με τη θεραπεία, οι πελάτες αναζητούν μακροχρόνια υποστήριξη για αόριστο χρονικό διάστημα.